Πώς να διαλέξετε τη σωστή τροφή για το σκύλο σας

Με τόσες διαφορετικές τροφές στην αγορά, με διαφορετικά επίπεδα τιμών, πώς θα επιλέξετε τη σωστή τροφή; Υπάρχουν πολλές με καλά συστατικά για να διαλέξετε σήμερα και σας παραθέτουμε μερικές οδηγίες  εδώ σήμερα.

Το βάρος και την ενεργητικότητα του σκύλου σας    

Υπάρχουν αρκετές τροφές στην αγορά για «όλα τα στάδια ζωής» του σκύλου σας, παρόλα

αυτά ίσως χρειάζεται να διαλέξετε μια που να καλύπτει  συγκεκριμένες ανάγκες του. Για παράδειγμα, ένας υπέρβαρος σκύλος , χρειάζεται μια τροφή με λιγότερες θερμίδες, ιδιαίτερα αν μειώνοντας  την ποσότητα της υπάρχουσας τροφής δεν αποδίδει. Σε αυτή την περίπτωση διαλέξτε μια τροφή με χαμηλότερες θερμίδες έτσι ώστε ο σκύλος σας να τρώει την ίδια ποσότητα τροφής και να παίρνει λιγότερες θερμίδες.

Την ‘’Πηγή’’ Πρωτείνης

Αρνί,Κοτόπουλο,Ψάρι, ποιο να διαλέξετε;

Παρότι  το αρνί έχει γίνει διάσημο ως «υποαλλεργικό», οι σκύλοι αποκτούν αλλεργίες στην μακροχρόνια χρήση. Εαν θέλετε μια υποαλλεργική τροφή διαλέξτε μία που την ΄΄πηγή΄΄ πρωτείνης της δεν έχει φάει ο σκύλος σας άλλη φορά. Αν δεν είστε σίγουροι, πάρτε κάτι διαφορετικό, όπως ο σολομός. Κάθε ‘πηγή ‘ πρωτείνης  για ένα σκύλο που δεν είναι αλλεργικός είναι κατάλληλη, εννοείται ζωικής προέλευσης , όπως για παράδειγμα το κοτόπουλο. Παρακάτω θα μιλήσουμε για την ποιότητα της πρωτείνης βασιζόμενοι στην  βιολογική της αξία.

Κοιτάξτε τα συστατικά 

Συστατικά πιστοποιημένα από την κυβέρνηση της χώρας παραγωγής είναι ουσιώδη για μια υγιεινή τροφή. Κάποιες οικονομικές τροφές παράγονται από φθηνά υλικά που τις καθιστούν δύσπεπτες , λόγω πιθανού εκφυλισμού των πηγών πρωτείνης  ή οξείδωσης των πηγών λίπους, έτσι δεν προσφέρουν στην διατροφή του σκύλου σας. Ενώ λοιπόν τεχνικά πληρούν όλες τις νόμιμες ποσοστιαίες προδιαγραφές για πρωτείνη ,λιπαρά, υδατάνθρακες κτλ, έχουν χαμηλότερη ενεργειακή αξία  και χαμηλό επίπεδο πρωτεινών με αποτέλεσμα πολλά από τα ΄’θρεπτικά’’ συστατικά τους να μην απορροφώνται από τον οργανισμό του σκύλου σας. Ταϊζοντας τον  λοιπόν  μια οικονομική τροφή αναγκάζεστε να του δίνετε μεγαλύτερη ποσότητα για να του καλύψετε τις διατροφικές του ανάγκες. Τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει ότι σας κοστίζει τουλάχιστον το ίδιο, αν όχι περισσότερο από το να αγοράζατε μια ακριβότερη και υγιεινότερη  τροφή.

Όταν θέλετε να αγοράσετε μια υγιεινή τροφή για το σκύλο σας, διαβάστε τη λίστα με τα συστατικά στο πίσω μέρος της συσκευασίας, είναι μια καλή αρχή. Από το νόμο τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται με φθίνουσα σειρά. Κοιτάξτε το πρώτο συστατικό να είναι ζωικής προέλευσης. Έχει μεγάλη βιολογική αξία καθώς περιέχει υψηλό ποσοστό εύπεπτης πρωτείνης  και χρήσιμα αμινοξέα.

Κοιτάξτε επίσης       

Διαλέξτε μια τροφή που να έχει ισορροπημένη αναλογία Ωμέγα 3/6 λιπαρά οξέα.

Ψάξτε στη συσκευασία για αυτές τις πληροφορίες. Για παράδειγμα, εξαιρετικές  πηγές  Ωμέγα3 λιπαρών  είναι το λάδι σολομού, λινέλαιο και λάδι από το φυτό Canola.